Make sure your Network is problem free and works as intended

Network Assessment

Our network assessment is the perfect way to either identify connectivity issues on existing networks, or to successfully plan and implement a new network infrastructure. Specifically, we can measure and analyze performance of the following:

It should be noted that, having an accurate picture of your network’s capabilities and/or any underlying issues, can help you avoid potential problems that could complicate, even undermine, your business!

Αξιολόγηση απόδοσης υποδομής και εφαρμογών σε περιβάλλον LAN

Σκοπός:
Ο προσδιορισμός του επιπέδου απόδοσης τοπικών δικτύων (LAN), ο εντοπισμός πιθανών δυσλειτουργιών και υποβολή προτάσεων βελτιστοποίησης απόδοσης και διαχείρισης.
Περιγραφή – Αποτελέσματα:
Με χρήση κατάλληλου εξοπλισμού καταγράφονται βασικές παράμετροι απόδοσης του δικτυακού εξοπλισμού (switches, routers, servers, κλπ), πραγματοποιείται ανάλυση της κίνησης σε πραγματικό χρόνο καθώς και ανάλυση της απόδοσης (χρόνος απόκρισης, κατάληψη εύρους ζώνης, κλπ) των χρησιμοποιούμενων client-server εφαρμογών.
Μέσω των αναφορών μετρήσεων που εκδίδονται είναι δυνατός ο καταμερισμός των πιθανών αιτιών δυσλειτουργιών σε προβλήματα δικτύου, συστημάτων ή/και εφαρμογών.
Μαζί με την παράδοση των αποτελεσμάτων των δοκιμών παρέχεται και πλήρης λίστα με τον καταγεγραμμένο δικτυακό εξοπλισμό (servers, routers, switches, IP subnets, printers, κλπ).

Αξιολόγηση απόδοσης υποδομής και εφαρμογών σε περιβάλλον WAN

Σκοπός:
Ο προσδιορισμός του επιπέδου απόδοσης ζεύξεων μεταξύ κεντρικών και απομακρυσμένων δικτύων, internet & intranet, και των εφαρμογών οι οποίες διακινούνται μέσω αυτών. Η υποβολή προτάσεων για βελτιστοποίηση της απόδοσης και διαχείρισης των WAN συνδέσεων βάσει των εξαγομένων συμπερασμάτων.
Περιγραφή – Αποτελέσματα:
Με χρήση κατάλληλου εξοπλισμού γίνεται καταγραφή κίνησης μέχρι το επίπεδο εφαρμογής (layer 7) και παρέχονται αναφορές σχετικά με την ορθολογική κατανομή του διαθέσιμου εύρους ζώνης (μέση και στιγμιαία) ανά εφαρμογή, χρήστη, ομάδα χρηστών κτλ, τους χρόνους απόκρισης των εφαρμογών και τον καταμερισμό τους σε χρόνους καθυστέρησης δικτύου και συστημάτων (server), καθώς και της απόδοσης της σύνδεσης (ποσοστό πακέτων που επανεκπέμπονται, απόδοση διασυνδεσιμότητας TCP/IP κτλ).
Στα παραδοτέα πέρα από την ανάλυση των μετρήσεων περιλαμβάνονται συμπεράσματα και προτάσεις

Έλεγχος ετοιμότητας υποστήριξης πρόσθετης κίνησης (δυναμικότητα δικτύου)

Σκοπός:
Η αξιολόγηση της δυνατότητας της δικτυακής υποδομής να υποστηρίξει των προσθήκη νέων εφαρμογών TCP/UDP/VoIP και νέων χρηστών. Η υποβολή προτάσεων για υλοποίηση αποτελεσματικών μηχανισμών QoS.
Περιγραφή – Αποτέλεσμα:
Ο έλεγχος δυναμικότητας δικτύου γίνεται με την παράλληλη καταγραφή των υφισταμένων επιπέδων κίνησης σε επίπεδο εφαρμογής, τον έλεγχο της συμπεριφοράς των υφιστάμενων εφαρμογών (μέση και στιγμιαία κατάληψη) και την προσομοίωση πρόσθετης κίνησης εφαρμογών TCP/UDP/VoIP μεταξύ επιλεγμένων σημείων προκειμένου να εκδοθούν αναφορές σχετικά με τις βασικές παραμέτρους ποιότητας του δικτύου (χρόνος απόκρισης, διαικπεραιοτικότητα (throughput), διαθεσιμότητα, one way delay, packet loss, Mean Opinion Score (για VoIP κίνηση)).
Τα εξαγόμενα αποτελέσματα δίνουν συμπεράσματα σχετικά με τα όρια αντοχής του δικτύου, την επιπλέον κίνηση η οποία μπορεί να υποστηριχτεί, την αναμενόμενη συμπεριφορά μιας νέας εφαρμογής που σχεδιάζεται να προστεθεί, την επίπτωση που θα έχει η προσθήκη μίας νέας εφαρμογής στην απόδοση των υπαρχόντων εφαρμογών, την απόδοση του δικτυακού εξοπλισμού (Switches, Routers, Firewalls), την σωστή εφαρμογή πολιτικών QoS.
Τα αποτελέσματα των μετρήσεων μπορούν να αξιοποιηθούν προκειμένου να διασφαλιστεί ο σωστός σχεδιασμός και η τεκμηριωμένη υλοποίηση αναβαθμίσεων και επεκτάσεων του δικτύου.

Έλεγχος ασύρματων δικτύων

Σκοπός:
Η επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού (access points), ο βέλτιστος σχεδιασμός (site survey) και η αξιολόγηση της απόδοσης και της ασφάλειας της υφισταμένης ασύρματης δικτυακής υποδομής.
Περιγραφή – Αποτέλεσμα:
Κατά την φάση της εγκατάστασης του δικτύου WLAN και με την χρησιμοποίηση ειδικών εργαλείων γίνεται η επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού, βάσει παραμέτρων δικτυακής απόδοσης (throughput) και εμβέλειας ασύρματου σήματος. Επίσης εντοπίζονται τα ιδανικά σημεία τοποθέτησης των access points, βάσει τοπολογικών παραμέτρων, ώστε να εξασφαλιστεί η βέλτιστη δυνατή κάλυψη του χώρου.
Κατά την φάση της παραλαβής αλλά και λειτουργίας του δικτύου αναλύονται παράμετροι απόδοσης (throughput, κάλυψη, εξωτερικές παρεμβολές) και ασφαλείας (υλοποίηση πρωτοκόλλων ασφαλείας, παρουσία μη εγκεκριμένου-rogue access point, κλπ).

Load – Security testing

Σκοπός:
Αξιολόγηση απόδοσης συστημάτων και υποδομής web.
Περιγραφή – Αποτέλεσμα:
Με την χρήση ειδικού εξοπλισμού εξομοιώνεται ο φόρτος που προκαλείται από μεγάλο αριθμό χρηστών, βάσει συγκεκριμένων τύπων κίνησης HTTP, DNS, SSL, FTP κτλ αλλά και διαφορετικά προφίλ χρηστών (ταχύτητα σύνδεσης, browser, requests, cookies κτλ), ώστε να αξιολογηθεί η απόδοση τόσο του δικτυακού εξοπλισμού όσο και των συστημάτων.
Με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατή τόσο η επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού server, συστημάτων και δικτυακών συσκευών (routers, Load Balancers, Cache, Proxy, Accelerators κτλ), βάσει τεκμηριωμένων ελέγχων απόδοσης, όσο και η πιστοποίηση του βέλτιστου δικτυακού σχεδιασμού για την εξυπηρέτηση των μέγιστων αναμενόμενων επιπέδων κίνησης.
Επιπλέον είναι δυνατή η εξομοίωση σεναρίων DoS, DDos, ICMP και Virus attacks ώστε να αξιολογηθεί η συμπεριφορά των υποδομών ασφαλείας (firewalls, IDS) σε συνθήκες αυξημένου φορτίου κίνησης.